Galéria

Poszonyi kiállítás és börze képei (2013.november.16)

Kilátogattunk a pozsonyi börzére. Kicsit fura volt egy csak díszhalas börze a Terraplázák és a Terrarisztika Budapestek után. Nagyon színvonalas rendezvényt hoztak össze a szervezők, aminek a fénypontja a 80 akváriumból álló elevenszülő kiállítás volt. Nagyon sok ritka elevenszülő hal került itt kiállításra, amit eddig még fényképen se nagyon lehetett látni, illetve a kihalás szélén áll, ezért lehet hogy már nem is nagyon fogjuk.  Néhány lelkes akvarista viszont célul tűzte ki hogy megőrzik őket az utókornak. Igyekeztem minél több képet készíteni, remélem a jövőben több hasonló börzéről is be tudok számolni.

Reklámok

4 responses to “Poszonyi kiállítás és börze képei (2013.november.16)

 1. Köszi,hogy megosztottad,legalább így átélhetem egy kicsit ezt a kiállítást.
  Mindig is hiányoltam a tisztán halas,vagy legalább fordítottan arányos:) rendezvényeket.De talán majd egyszer…Irigykedem!
  üdv:Zoli

  • Jó volt nagyon 🙂 Régebben még a KUSZÁ-ban voltak csak halas börzék, sajnos csak a legutolsóra sikerült kijutnom, de az is tetszett.
   A Pozsonyi börzéhez még annyi, hogy régebben évi 3 alkalommal is megrendezték, viszont idénre csak ezt az egyet szervezték, illetve korábban sokkalt több tenyésztő állított ki, mert a mostaniak nagy része sajnos kereskedő volt.

 2. Sajnos én már csak a “terrás” korszakban kezdtem,de nemigazán értettem sosem,miért nem lehet kis hazánkban külön csak halas kiállítás,legalább egy évente egyszer.Pedig szerintem igény lenne rá.Valóban a legtöbb kiállító kereskedő,ez szerintem még nem is lenne akkora probléma,ha kicsit több ritkaságot hoznának,legalább néha,ami biztos vagyok benne hogy sok tenyésztőnél bújik meg,csak éppen az nem jut el a nagyközönséghez.
  Na de talán majd egyszer…Addigis megyek a következő terrára:)

 3. Sajnos a terraristákhoz képest elég melós a börzére való felkészülés, mert ők csak bedobozolják az állatokat amit bereknek egy ládába vagy egy nagy kartondobozba, a börzén meg csak kirakják egymás mellé sorba őket és kész. A halasoknak, otthon ki kell pecázniuk a halakat, bezacskózni vagy vödrözni. Összekészíteni a technikát és az akváriumokat, úgy hogy a szállítás során ne repedjenek törjenek el. Ha nincs helyben meleg víz akkor még vizet is otthonról célszerű vinni stb. Ezét egy akvaristának több napi készülést jelent egy börze. A másik dolog az elérhető bevétel, ugyanis a legtöbb terráriumi állat nem pár száz forintos, hanem pár ezres, vagy még több. Halakból is lehetne kivinni nagyobb értékűt, de sokkal kisebb rá az igény és nagyobb a rizikó a szállítással, az akklimatizációval stb.
  Ettől függetlenül még lehetne évente 1 halas börze is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s